Slaapapneu

Slaapapneu

Jarenlang klaag ik al over vermoeidheid. En het werd altijd op mijn diabetes geschoven door het ASZ. Totdat ik vorig jaar de overstap heb gemaakt naar Diabeter. Zij kwamen met de optie om een slaapapneu doen. En ja, de vermoedens waren correct. Ik heb een ernstige vorm van slaapapneu.

Wat ben ik blij met mijn overstap. Even alles opnieuw grondig onder een vergrootglas leggen. Alles opnieuw onderzoeken. Bij Diabeter luisteren ze echt naar je. Ze nemen de tijd om je als mens te leren kennen en te helpen. Heel anders als in het ASZ.

Zo had ik al een aantal keren aangegeven dat ik zo moe en energieloos ben. Mijn internist heeft daarom contact opgezocht met mijn huisarts. En toen is het balletje gaan rollen. Via Slaapapneu Service in Dordrecht heb ik een onderzoek gedaan.

Wat bleek dat ik wel slaap, alleen heel licht. Ik kom niet in mijn remslaap te recht. Ook was mijn saturatie erg laag s’ nachts. Niet zo gek dat ik overdag snel moe en futloos ben. Maar hoe nu verder?

slaapapneu

Ondertussen heb ik slaapapneu apparaat gehad. Via een neusmasker wordt er lucht gepusht zodat ik s ‘nacht goed blijf ademen. Op deze manier kom ik wel in een remslaap terecht en is mijn saturatie beter.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het nog enorm wennen is. Ik heb het masker ook al een paar keer van mijn gezicht getrokken in de nacht. Hopelijk went het snel en krijg ik meer energie. Misschien wel genoeg energie om mijn hobby landschapsfotografie weer op te pakken.

Ik zal proberen om over een tijdje hier weer een update te plaatsen 😉