De pijnpoli

De pijnpoli

Vandaag mag ik weer een dag verblijven op de pijnpoli. Pijnpoli denk je? Tjonge, dat is niet niks… En dat is het ook. Maar op deze manier kan ik weer zo drie maanden pijnloos vooruit. Op deze manier kan ik (een beetje) pijnloos blijven bewegen.

Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Sinds een aantal jaren, waarschijnlijk door mijn diabetes, heb ik last van chronische spit in mijn onderrug. Daarnaast is er een zenuw in mijn linkerbeen niet in orde. Mijn been tintelt hierdoor continu en daardoor loop ik als het ware met een kussentje onder mijn voet. Er zit eigenlijk ook niet meer zoveel kracht in dit linkerbeen. Hierdoor zijn wandelingen gelimiteerd aan tijdsduur. Dan gaat mijn voet, enkel en been pijn doen. Terwijl wandelen en bewegen weer goed is voor mijn diabetes. Kortom, ik zit hierdoor in een vicieuze cirkel.

Waarschijnlijk raak ik deze pijn nooit meer kwijt. Ik zal er mee moeten leren leven. En er mee leren omgaan. Alles beet pakken wat mij kan helpen. Daarom onderga ik bij Excellent Klinieken een s-ketamine kuur. Dit krijg ik toegediend via een infuus tijdens een dagbehandeling. De pijn die ik na deze behandeling heb is totaal anders en/of weg dan de pijn voor deze behandeling. Je zal begrijpen dat ik hiervoor teken. Al moet ik blijven opletten met tillen, wandelen en bewegen.

Het is wel geen definitieve oplossing voor mijn kwalen, ik ben blij dat deze mogelijkheid er is… Daarom zit ik dus af en toe een dag op de pijnpoli.

En ja, dat is heel wat… Maar ik ben er wel blij mee 😉